Skip to main content

Een animatie video is de manier om iets snel en duidelijk uit te leggen. Met speelse afbeeldingen kan je complexe informatie op een leuke manier overbrengen aan je doelgroep. Dit kan ook in combinatie met videobeelden. Een animatie video is erg geschikt voor explainers en promotie video’s. Van tevoren kan jij helemaal zelf bepalen hoe je animatie video eruit moet komen te zien, de rest regelen wij! 

Waarom een animatie video? 

Een animatie video kan je dus goed inzetten om een boodschap op een versimpelde manier over te brengen. Wij hebben alle voordelen van een animatie video voor je op een rijtje gezet:

1. Aantrekkelijk 

Een animatie is niet alleen leuk om naar te kijken, maar houdt ook makkelijk de aandacht van de lezer vast. De animatie, voice-over en achtergrondgeluiden zorgen voor een prettige kijkervaring. Ook hoeft een goede animatie video helemaal niet lang te duren. Wanneer we van tevoren goed nadenken over het concept, kunnen we binnen 1 minuut uw boodschap overbrengen. 

2. Lekker simpel 

Bij een animatie hoeven mensen niet te luisteren naar een gecompliceerde uitleg, maar kunnen ze gewoon zien hoe iets werkt. In een animatie kan je karakters alles laten doen wat je maar wilt. Ook kan je gebruik maken van kleuren en tekentjes die jouw concept verduidelijken. 

3. Efficiëntie

Waarom klanten of potentiële werknemers beroven van hun kostbare tijd met een uitgebreide uiteenzetting, als het ook sneller en leuker kan? Met een animatie video kan je meer vertellen met minder woorden. Bij een video die volledig is geanimeerd hoef je ook zelf ook minder te regelen, zoals een filmlocatie of spreker.  

4. Alles is mogelijk

Alles wat je in een video wilt hebben kan geanimeerd worden, je kunt het zo gek niet bedenken. Of je nou in een video over Arnhem een grote aap op de John Frost brug wilt laten staan of gewoon een animatie van Arnhem centraal wilt laten maken, het kan allemaal! 

5. Merkherkenning

De video kan volledig in de huisstijl van jouw merk gemaakt worden. We kunnen je logo en bijpassende kleuren laten terugkomen, zodat de video echt past bij jouw bedrijf. Wanneer jij de video laat dan verspreid op sociale media of via je website blijft jouw merk beter hangen bij de doelgroep. 

Hoe maken we uw animatie video? 

Bij het maken van een animatie moeten we een aantal stappen doorlopen:

Jouw wens!

Jij kan het beste verwoorden welk verhaal je wil vertellen en voor welke doelgroep jouw verhaal is. In de eerste stap zorgen we ervoor dat we precies weten hoe jouw animatie video er aan het einde van de rit uit moet komen te zien. Zo kan je bijvoorbeeld een compleet geanimeerde video laten maken. Of een video waarbij we een wisselwerking toepassen tussen camerabeelden en animaties. Bij Storyshot vinden we het belangrijk dat het eindresultaat goed aansluit op wat jij in gedachten had. Daarom drinken we eerst uitgebreid koffie en zorgen we ervoor dat we op één lijn zitten. 

Wat hoor je?

In een animatie is een voice-over onmisbaar. Storyshot zorgt voor een professionele voice-over, zodat beeld en geluid goed op elkaar aansluiten in de animatie. Met alleen een voice-over zijn we natuurlijk nog niet klaar. Met geluidseffecten en eventuele achtergrondmuziek maken we jouw animatie video helemaal af. 

Wat zie je?

Wanneer we helemaal weten welke stijl je wilt en wat er in de voice-over gaat komen, gaan we nadenken over beeld. Met behulp van de voice-over maken we een storyboard waarbij we beelden linken aan de voice-over tekst. Later werken we een van deze beelden alvast helemaal uit zodat je kan inschatten hoe het eindresultaat eruit gaat komen te zien.

Ben je tevreden? Dan gaan we de rest van de video animeren en leveren we het eindproduct aan. Zo niet? Dan kijken we samen met jou wat er anders kan. 

Promotie van jouw animatie video!

We zijn nog niet helemaal klaar als de animatie video af is. Het doel van de video is natuurlijk het bereiken van de jouw doelgroep, daar kunnen wij mee helpen! Via ons ‘Social story pakket’ helpen wij met het promoten van jouw video op diverse sociale media. Voor elk platform maken we een speciale versie van de video die past bij het platform. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verticale stories voor Instagram.  

Een animatie video Arnhem bij Storyshot

Wij van Storyshot helpen je graag met een animatie video die helemaal past bij jouw bedrijf. Wij zorgen voor professionele animaties, verzorgt door vakkundige animators. Wanneer je kiest voor een animatie in combinatie met videobeelden kunnen wij ook helpen. Eerder maakte wij al zo’n video voor kenniscentrum noodverlichting. Door middel van animaties konden wij hun boodschap beter overbrengen.

Check hier onze animatie reel