Skip to main content

Vacature video inzetten voor recruitment

Jongeren, maar ook ouderen maken steeds vaker gebruik van het internet en sociale platformen. Als bedrijf is het belangrijk om hierop in te spelen. Op die manier kan je een zo groot mogelijke doelgroep blijven bereiken en een boodschap op optimale wijze naar het publiek brengen. Ook het werven van nieuwe werknemers gaat steeds vaker via het internet. Een vacature video is de ideale manier voor online recruitment. Wij geven je vijf voordelen van het gebruik van video voor jouw vacature: 

1. Een video blijft beter hangen

Wat tekst op een flyer of website ben je zo vergeten. Bij video is dit wel anders. Met een vacature video kan je de aandacht van je doelgroep beter en langer vasthouden.

Het is wetenschappelijk bewezen dan mensen visuele informatie veel sneller opnemen dan tekst. Na 24 uur konden mensen van geschreven tekst slechts 10% onthouden, terwijl dit bij video maarliefst 75% was.

Lees hier meer over dit onderzoek. Door video in te zetten heb je dus meer kans dat mensen uiteindelijk besluiten zich op te geven voor een baan. 

2. Met een video kan je je vacature beter verspreiden

Een video is altijd makkelijk te verspreiden via google en sociale media. Op sociale media zijn mensen sneller geneigd om op een video te klikken of te stoppen met scrollen om even te kijken. Zelfs mensen die niet opzoek zijn naar werk komen dan langs jouw video en willen het misschien toch een kans geven. Op die manier bereik je een veel groter publiek en kan je tot wel drie keer zoveel aanmeldingen krijgen.

3. Geef je doelgroep meteen een sfeerimpressie van de werkvloer

In een vacature video kan het een goede keuze zijn om wat beelden toe te voegen van de locatie waar een toekomstige werknemer uiteindelijk gaat werken. Ook kan het leuk zijn om een aantal collega’s aan het woord te laten. Op die manier geef je potentiële werknemers een goede sfeerimpressie van de werkvloer en kunnen ze kennis maken met jouw bedrijf. Een voorbeeld hiervan is deze video van Supercrew, waarin McDonalds werknemers probeert te trekken met leuke video’s van hun crew.

4. Werkzoekers voelen zich meer betrokken

Een vacature video waarin werknemers van een bedrijf zelf aan het woord komen is persoonlijk en zorgt ervoor dat mensen zich direct meer betrokken voelen bij dat bedrijf. Bij een vacature video geef je je publiek de mogelijkheid om in een korte tijd kennis te maken met jouw merk. Stel jezelf voor, geef mensen een kijkje in de keuken en laat zien wie je bent. Voor je het weet staan sollicitanten in de rij!

5. Een vacature video zorgt voor merkherkenning

Wanneer je jouw video verspreid op het internet komt de video automatisch ook bij mensen terecht die u misschien helemaal niet wilde aanspreken met uw vacature video. Dit is natuurlijk helemaal niet erg! Doordat jouw video op verschillende online platformen te vinden is bereik je een brede doelgroep waar misschien ook wel potentiële klanten tussen zitten. Met de video kan je dan meteen je naamsbekendheid vergroten en zorgen voor wat merkherkenning. Wellicht schiet het logo van jouw bedrijf wel even door hun hoofd wanneer ze jouw diensten/producten nodig hebben.

Wat wil je overbrengen aan wie? 

De eerste stap voor het maken van een goede recruitment video is het vaststellen van een doelgroep. Wij kunnen je dan later helpen met optimaal verspreiden van je video. Daarna is het belangrijk om na te denken over de boodschap die je wilt overbrengen. Korte video’s zijn vaak het krachtigst, deze maken meer impact op mensen en blijven beter hangen. Wanneer je een doel hebt opgesteld en weet welke boodschap je wilt overbrengen, kunnen we samen nadenken over hoe we dit het beste kunnen verwerken in jouw vacature video. 

Het maken van de recruit film 

Wanneer het concept staat kunnen we beginnen met filmen. In de video kan je de potentiële kandidaat alvast laten zien hoe jouw bedrijf er van binnen en van buiten uitziet. Zoals eerder al werd benoemd bij de voordelen, kan je door het filmen van de werkvloer een sfeerimpressie geven. Je kan de video ook inzetten door te laten zien hoe bepaalde zaken verlopen binnen het werkgebied. Bijvoorbeeld thuiswerken of collegiaal overleg. Bij Storyshot presenteer je jouw bedrijf met kwalitatieve beelden en mooi geluid aan de buitenwereld. 

Verspreiden van jouw vacature video 

Wanneer de video helemaal af is kan je gaan beginnen met het verspreiden van jouw vacature. Wij kunnen daarbij helpen! Via ons ‘Social Story Pakket’ helpen wij jou met adverteren op de social mediakanalen die aansluiten op je doelgroep. Met professionele videomarketing optimaliseren wij jouw video voor verschillende platformen. Zo kan je vacature straks met het juiste formaat op bijvoorbeeld Instagram geplaatst worden.

Ben je nou enthousiast geworden over het maken van een vacature video? Neem contact met ons op!